Issue: Trigger shape incorrect

Accueil Forums Bugs Issue: Trigger shape incorrect

  • Ce sujet contient 7 réponses, 2 participants et a été mis à jour pour la dernière fois par Anonyme, le il y a 9 années et 3 mois.
8 sujets de 1 à 8 (sur un total de 8)
  • Auteur
    Messages
  • #2140 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    IanniX 0.8.2 (on Win32 and Linux — works correctly in OSX)

    Trigger shape incorrect — displays as rectangle, as if a default shape.
    (it does correctly flash red upon firing)

    From recent run under fc14, kernel 2.6.35…

      Launch IanniX (with a score that has two triggers)

    terminal log:

    Starting IanniX Linux 0.8.2 (iannix_linux__0_8_2)
    MIDI In Found : MidiThrough:0
    MIDI Out Found : MidiThrough:0
    MIDI Out Found : RtMidiInputClient:0
    RtMidiIn::alsaMidiHandler: port connection made!
    Last update : 27/05/2011 23:41:23 (each 1 days)
    > /home/Bobby/Project
    *********************************WARN_ONCE*********************************
    File r200_tcl.c function r200_run_tcl_render line 567
    Rendering was 5 commands larger than predicted size. We might overflow command buffer.
    ***************************************************************************

      Set texture: Restore triggers original shapes

    terminal log:

    Snapshot 1
    Pushing snapshot Restoretriggersoriginalshapes
    Poping snapshot Restoretriggersoriginalshapes

    (no visible effect – still rectangles)

      Add a trigger (making three triggers)

    terminal log:

    Snapshot 2

      Set texture: Restore triggers original shapes

    terminal log:

    Snapshot 3
    QFileSystemWatcher: failed to add paths: /home/Bobby/Tools/Restore triggers original shapes.nxstyle
    Pushing snapshot Restoretriggersoriginalshapes
    Poping snapshot Restoretriggersoriginalshapes

    (no visible effect – still rectangles)

      Set texture: Restore original background

    terminal log:

    Snapshot 4
    QFileSystemWatcher: failed to add paths: /home/Bobby/Tools/Restore original background.nxstyle
    Pushing snapshot Restoreoriginalbackground
    Poping snapshot Restoreoriginalbackground

    Cheers,
    –Bob

    #2366 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    Very very strange bug, because even if there were a bug with paths, error messages should appear in console. The other messages are normal. And the version is working on my Windows and Linux distrib. Do you open IanniX or try to open a file by double-clicking on it in file explorer? (because in this case, it does not work)

    #2367 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    Guillaume, a few minutes ago I had one of those ” I am not *really* crazy, am I ? ” – moments.

    It occurred to me I had no trigger graphic-rendering problems on 0-8-1, so I retraced my steps. It turns out this problem is system-related. I have two X86 systems active right now:

      1) ASUS motherboard: A self-built Athlon 64 X2 system dual booting WinXP32 and WinXP64

      2) Shuttle motherboard: A SFF P4 box, dual booting WinXP/sp3 and Fedora-14.

    I began testing on the ASUS (well, my very first tests were on my Macbook OSX 6), and recently began testing on the Shuttle. This trigger-rendering problem occurs on the Shuttle, but not on the ASUS, regardless of IanniX version. So, I’m going to study this and get back to you when I figure it out.

    My initial suspicion is that the ATI video card on the Shuttle does not like your trigger.png and trigger_message.png. I’ll have a look at the color palette and parameters like that. And note: the phenomenon occurs on the Shuttle under both Linux and WinXP. I wonder if the Qt KB has any info on graphics rendering issues.

    Sorry to waste your time – I should have rechecked things on the ASUS system before submitting the initial report.

    Cheers,
    –Bob

    It may have something to due with alpha channel problems. If the video could not render those two pngs’ transparent regions, I might see rectangles (they do render as equilateral, and about the same bounding size as your pngs). I’ll look into this later today!

    #2368 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    I’m not making any progress with this. I invite someone with more knowledge than me about graphics rendering to help. I’ve looked at all the settings for my ATI video card, and have opened those PNG-files in various other programs where they appear non-exceptional.

    Thanks
    –Bob

    #2369 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    I resolved this, but not in a satisfying way. I had a spare video adapter card which has an nVIDIA GPU (a GeForce 6200). I replaced the ATI card (a Radeon 9200) originally installed in the Shuttle system. This solved my trigger rendering issues under both Win-XP and Linux.

    Cheers,
    –Bob

    #2370 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    Thanks Bob for debugging some OpenGL bugs!

    #2371 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    @Guillaume wrote:

    Thanks Bob for debugging some OpenGL bugs!

    Did I really?!

    Throughout this episode I kept saying to myself: “Surely the trigger is not the only shape that uses OpenGL.” That’s why I ended up fairly unsatisfied!

    Is it because the trigger is the only shape sourced from a graphic file, and all the other shapes are composed?

    Cheers,
    –Bob

    #2372 Répondre
    Anonyme
    Inactif

    No, but I have a new item in my todo 🙂

8 sujets de 1 à 8 (sur un total de 8)
Répondre à : Issue: Trigger shape incorrect
Vos informations:





© IanniX Association

Qu'est-ce que IanniX ? | Téléchargement | Showcase | Forum | Recherche | À propos